Volledig scherm
Benthe is weer gelukkig met haar aangepaste fiets. © Emma Peters

Feest voor Benthe (11): BD-lezer vond haar aangepaste fiets terug

DEN BOSCH – De speciale duofiets van de Bossche Benthe (11) met downsyndroom werd woensdag gestolen. Duizenden Bosschenaren deelden het bericht van de gestolen fiets. Donderdagavond werd de fiets gevonden door Bossche Ans van Pinxteren (65). Vrijdag 30 september kwam Benthe de fiets met haar vader ophalen.

Ans van Pinxteren rijdt de rode duo-fiets rustig uit haar schuur. ,,Wie had die nou?”, roept Benthe verontwaardigd. Ze neemt even een kijkje, en knuffelt het zadel.
,,We vertelden haar vanmiddag dat de fiets was gevonden”, vertelt haar vader Geert van den Heuvel (41). ,,Groep acht had zo met haar meegeleefd, dat mijn vrouw en ik vonden dat Benthe het in de klas mocht vertellen. Toen ze vertelde dat de fiets terug was, begon de hele klas te juichen. Dat was een bijzonder moment.”

Jongetje
Woensdagmiddag zag de Bossche Ans van Pinxteren (65) een jongetje op de aparte fiets door de Samuel Morsestraat fietsen. Later las ze het artikel op de website van het Brabants Dagblad. Ze lichtte de politie in, maar zij vonden de fiets niet. ,,Toen we gisterenavond onze auto parkeerden aan de Samuel Morsestraat, schenen de koplampen direct op de fiets.Hij was verstopt achter een hegje”, vertelt haar man Arnold Mulders (82). ,,We hebben de fiets samen in onze schuur gezet.”
Mulders: ,,Ik ben zo blij dat we de fiets hebben gevonden. Ze straalt helemaal.” Volgens de vader van Benthe is het voor haar een feestdag. ,,Hier zal ze vaak nog op terugkomen.” Om het feest helemaal compleet te maken, maakt Benthe nog een ritje op de scootmobiel van meneer Mulders.

Volledig scherm
Benthe maakte nog een rondje op de scootmobiel van Arnold Mulders. © Emma Peters