Volledig scherm
© Bart Gotink/BD

Festival Boulevard bouwt tijdelijk theater in Den Bosch

DEN BOSCH - Theaterfestival Boulevard gaat voor drie grote voorstellingen een tijdelijke theaterzaal bouwen in de Brabanthallen met een tribune van 825 plaatsen. Voor een vierde productie wijkt het festival uit naar Theaters Tilburg.

Vrijdagmiddag maakte directeur Viktorien van Hulst bekend hoe ze de gevolgen van de plotselinge sluiting Theater aan de Parade in Den Bosch vanwege de vondst van asbest gaat opvangen. Behalve naar een alternatieve theaterzaal moest het festival op zoek naar een andere plek voor de artiestencatering, kleedkamers en kassa’s. De Orangerie in de Josephstraat wordt de uitvalsbasis voor alle festivalmedewerkers. Op de Parade komen extra kleedkamers voor artiesten die straattheater maken.

Vier grote producties
Van Hulst schat in dat de hele operatie zo’n 1,5 ton gaat kosten. „Daarover zijn we in gesprek met de gemeente Den Bosch.” Voor het komende festival van donderdag 4 tot en met zondag 14 augustus had de Boulevard vier grote producties in de grote zaal van het theater geprogrammeerd. Het gaat om voorstellingen van de Canadese Compagnie Marie Chouinard, de Engelse Akram Khan Company, het Vlaamse Marthatentatief en de grote zaalproductie van Artemis uit Den Bosch. Voor die laatste voorstelling moet Van Hulst uitwijken naar de Tilburgse schouwburg.