Volledig scherm
13 honderd bezoekers voor zonovergoten Spatial Outdoor. © Peter de Bruijn

Festival Spatial Outdoor in Den Bosch elk jaar groter

DEN BOSCH - Het festival Spatial Outdoor in Den Bosch heeft zaterdag volgens de organisatie ongeveer 1300 bezoekers getrokken. Het festival, met tal van nationale en internationale deejays zoals onder andere De Sluwe Vos, Miss Djaxx, Remco Beekwilder uit Den Bosch en Engelse inbreng in de vorm van Pariah en Pearson Sound, werd voor de derde keer op het Poeldonkterrein in Den Bosch gehouden.

“We groeien ieder jaar”, zegt Niels Dierx; één van de organisatoren. “Vorig jaar hadden we 900 bezoekers. De deejays draaien vandaag op vier stages in plaats van twee zoals in 2015. We brengen een ode aan de oorsprong van de dancemuziek met Club Nineties. We hebben een housestage, een technostage en een podium met Bossche muziekcollectieven. We richten ons op een publiek van 18 tot en met 40 jaar. Zeggen zelf wel eens dat we een ravefestival 2.0 zijn. Vroeger ging het illegaal. Wij zijn nu 100 procent legaal.”

Maarten (23) uit Rosmalen en Philip (23) uit Den Bosch bezoeken Spatial voor de tweede keer. “Een thuiswedstrijd zegt Philip. “Je stapt op je fietsje, bent er binnen twee minuten, ideaal. Ik denk dat ik drie of vier keer in de zomer naar een festival als dit ga. Maarten vervolgt: “Ik ben net terug van vakantie; zie Spatial als een soort van afterparty.”

“Een biertje in mijn hand, 28 graden en lekker een beetje chillen met muziek erbij. Dan heb je mij volledig”, besluit Philip.

Volledig scherm
DJ Remco Beekwilder uit Den Bosch (links) zorgde dat de sfeer bij het Y-Podium erin kwam. © Peter de Bruijn
Volledig scherm
Eén van de vier podia op het Poeldonkterrein in Den Bosch. © Peter de Bruijn