Volledig scherm
De fietser knalde op de voorruit van de auto en raakte bij de botsing ernstig gewond. © Jules Vorselaars/JV Media

Fietser ernstig gewond geraakt bij botsing met auto op kruising Ringbaan-Zuid en Broekhovenseweg

* UPDATE 14.59 uur * TILBURG - Een 21-jarige fietser is donderdagavond rond 21.30 uur ernstig gewond geraakt bij een ongeluk op de Ringbaan-Zuid in Tilburg. De fietser kwam uit de richting van de Broekhovenseweg en stak de kruising met de Ringbaan-Zuid over. Daar werd hij werd geschept door een auto en belandde via de vooruit op het wegdek.

Het ongeluk gebeurde op de rijbaan in de richting van Ringbaan-West. De fietser werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht door de ambulance. De ernst van de verwondingen was niet duidelijk. De automobilist kwam met de schrik vrij. De voorruit van zijn voertuig is flink beschadigd.

Spoed
Een traumahelikopter werd opgeroepen maar het ambulancepersoneel wachtte de aankomst niet af en zou de persoon meteen naar het ziekenhuis hebben gereden. Ter ondersteuning was er nog een tweede ambulance aanwezig. Ook de politie was ter plaatse en zette een deel van de Ringbaan-Zuid af. Die werd later weer vrijgegeven

Onderzoek
De Verkeersongevallenanalyse deed onderzoek naar het ongeluk. Hoe het precies heeft kunnen gebeuren dat de automobilist en fietser op elkaar botsten, is niet bekendgemaakt. Mogelijk is een van de twee door rood licht gereden maar dat is nog niet bevestigd door de politie.