Volledig scherm
De voorruit van de auto is gebarsten door het ongeluk. © Jules Vorselaars

Fietser zwaargewond bij ongeluk Tilburg

TILBURG - Twee fietsers in Tilburg zijn zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op een fietspad. Het ongeluk gebeurde op de kruising tussen de Cobbenhagenlaan en de Academielaan. Eén van de fietsers raakte zwaargewond.

Het ongeluk gebeurde toen de automobilist het fietspad overstak om vanuit de Cobbenhagenlaan de Academielaan in te rijden. De 2 fietsers werden daarbij geschept, één van de fietsers bleef op de motorkap van de auto liggen, de ander kwam op het wegdek terecht. 

Onwel
Het slachtoffer op motorkap is lichtgewond geraakt. Het slachtoffer dat op het wegdek terecht kwam is er slecht aan toe. De auto zou namelijk na de aanrijding over deze persoon heen zijn gereden. De persoon maakte het naar omstandigheden nog goed en was onderweg naar het ziekenhuis in een ambulance toen deze onwel werd.

De bestuurder van de auto is ongedeerd, de fietsers zijn naar het ziekenhuis gebracht, de zwaargewonde moest met spoed naar het ziekenhuis. Een toevallig passerende huisarts heeft de eerste hulp aan de slachtoffer verleend.