Volledig scherm
De Groote Wielen, waar zondag wordt gefilmd. © Les films de la récré

Filmopnamen van 'grote botenchaos' in Groote Wielen Rosmalen

ROSMALEN - Eén grote chaos van boten, die willen de makers van de film 'Bula' zondag creëren op het water in de Rosmalense nieuwbouwwijk de Groote Wielen. 

De filmcrew 'Les films de la récré' gaat zondag in de Groote Wielen een scène opnemen voor de film Bula, waarin de hoofdpersonages vastzitten in een verkeersfile van boten. ,,De personages van de film leven in een wereld waarin mensen bang zijn voor anderen", aldus de filmmakers. ,,Het gevoel van gevaar en wanorde wordt gesymboliseerd door deze zeer belangrijke scène, waarin er veel boten in de Groote Wielenplas te zien zijn. Een soort van apocalyptische chaos."

Autistische tiener
Bula is een onafhankelijke film van de Franse regisseur Boris Baum. De film gaat over een autistische tiener en zijn problemen om met anderen aansluiting te vinden. De hoofdpersonage maakt een lange reis in Zuid-Amerika waar hij leert om zichzelf open te stellen voor de wereld.

De opnamen vinden zondag plaats in de Groote Wielenplas tussen 17.00 en 22.00 uur. Onder meer wordt het varen met boten gefilmd en het plaatsen van de boten in een lange rij op het moment dat de acteurs per boot arriveren. 

De filmmakers kunnen hiervoor nog wel wat boten en bemanning gebruiken. Ze bieden in ruil een leuke avond aan en de gelegenheid 'om te ontdekken hoe een filmopname werkt en een glaasje wijn met het team te drinken'.
Wie mee wil doen kan een e-mail sturen met een foto van zijn boot. Belangstellenden kunnen de filmproducers ook ontmoeten op woensdag 6 juli vanaf 19.00 uur op het strandje aan de Deltalaan.

Volledig scherm