Volledig scherm
Attractie Infinity © Frank Veldkamp

Filmprojecties kermis Tilburg op Paleis Raadhuis en Heuvelse kerk

TILBURG - Op de witte wanden van het Paleis Raadhuis op het Willemsplein verschijnt tijdens de kermis in een filmische projectie het levensverhaal van de kermis. Ook de kerk op de Heuvel wordt op een bijzondere manier uitgelicht. Deze projecties zijn 's avonds te zien op 25, 27 en 30 juli. Dat maakte de gemeente woensdagavond bekend tijdens de kick-off van de Tilburgse kermis.

De 447e kermis kent dit jaar flink wat nieuwe attracties. Op de Paleisring staat de Tsunami, een schommelende bank die over de kop gaat. Op het NS-Plein staat de Cobra Coaster, een tien meter hoge rollercoaster met halve looping en halve kurkentrekker. In de Air One Maxxx op het Stadhuisplein kunnen bezoekers op een dertig meter hoge draaiende schommel Tilburg van alle kanten bekijken. De Free Fall, een oude bekende, staat op de Heuvel, de Experience op het Stadhuisplein.

Themadagen
Tijdens de kermis van vrijdag 22 tot en met zondag 31 juli zijn ook de vaste themadagen er weer. Zo is er weer de grote nostalgische kermis en de gratis kermisexpositie (dit jaar op het Koningsplein). Op zondagochtend wordt de Kermis-mis gehouden in de autoscooter. Op die dag vindt ook de Blauwe Zondag plaats, voor mensen met autisme.

Lees alles over de Tilburgse kermis op bd.nl/kermistilburg.