Volledig scherm
Festival Mundial lokte vorig jaar vele mensen naar de Spoorzone in Tilburg. © Jan van Eijndhoven/Beeld Werkt

Financiële impuls moet Festival Mundial naar een hoger plan tillen

TILBURG - Een nieuwe subsidie van 130.000 euro voor Festival Mundial moet het evenement op alle fronten naar een hoger plan tillen. Met eigen producties, unieke voor Festival Mundial bestemde shows en nog meer maatschappelijke betrokkenheid.

Directeur Jan Drissen: "In 2020 moet het hele festival naar een hoger level zijn getild. Dat betekent stappen maken op zowel artistieke als maatschappelijke inhoud.” Daarmee doelt de festivaldirecteur onder meer op ‘unieke producties die onderscheidend zijn voor Festival Mundial’. Het festival richt zich ook verder op talentontwikkeling en werkt daarin samen met Fontysopleidingen.

Daarnaast profileert Mundial zich nog meer op maatschappelijke betrokkenheid, iets dat volgens Drissen nooit is verloochend. "Pas hadden we We are Mundial met de lezing van Monica Lewinsky. We hebben ook de muggenman gehad, met aandacht voor malaria. Dit festival hebben we een Indiaplein, in samenwerking met het textielmuseum en de modeafdeling van het ROC, brengen we de katoenproductie in beeld.”

Lees meer over Festival Mundial op bd.nl/mundial