Volledig scherm
De Nederlandse vlag hing trots tegen de Rijskampenflat © Chris Korsten

Flatbewoners genieten van high tea ter afsluiting vernieuwingsproces op de Kruiskamp

DEN BOSCH - De bewoners van 5 flats op De Kruiskamp hebben vrijdagmiddag een high tea aangeboden gekregen. De feestelijke happening was bedoeld ter afsluiting van een grootscheepse gedaanteverwisseling die gedurende een tijdsbestek van 8 jaar heeft plaatsgevonden.    

Een grote rood-wit-blauwe vlag hing trots tegen het chique ogende, met matfolie uitgeruste melkglas van de zogeheten Rijskampenflat, een nieuw bouwsel dat afgelopen januari als laatste is opgeleverd. Kort van te voren hadden bewoner Annie Leenders, adjunct-directeur BrabantWonen Mirjam Lamme en wethouder Eric Logister gezamenlijk op een rode knop gedrukt om de vlag naar beneden te laten rollen. Het aangrenzende grasveld vormde het toneel voor de high tea, waarop ongeveer 50 bewoners af waren gekomen.

Nieuwbouw
Sinds 2007 is er veel veranderd in de Admiraliteitslaan en de Commissaris de Quaylaan. Eén flat is (via een lange en moeizame weg) gerenoveerd en 4 flats zijn compleet vervangen door nieuwbouw. In totaal gaat het om 331 woningen, die allen in eigendom zijn van woningcorporatie BrabantWonen.

DAT Architecten uit Tilburg is verantwoordelijk geweest voor de ontwerpen, Heijmans voor de bouw en ingenieursbureau Goudstikker-de Vries voor de constructie.

Duurzaam
,,We hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met de toekomst door volop aandacht te schenken aan allerlei duurzaamheidsaspecten. Zo liggen er zonnepanelen op de daken van de flats en is er in de meeste gevallen een WKO(Warmte-Koude-Opslag)-installatie gerealiseerd. Alle appartementen zijn bovendien voorzien van extra isolerend glas. Als je alles bij elkaar optelt, kunnen we met grote tevredenheid stellen dat het energielabel van F naar A is gebracht. Dat heeft uiteraard een gunstige invloed op de energierekening van onze huurders", onderstreepte Rozemarijn Vollebregt, werkzaam bij BrabantWonen.

,,Ik ben hartstikke blij met mijn woning, niet in de laatste plaats vanwege het fantastische uitzicht. Ik kijk uit over zowel De Moerputten als de stad. En binnen is alles pico bello", reageerde Leonie Bouter, bewoner van de Rijskampenflat.

Volledig scherm
Elly van Houtum en Fatima Timerchanava, twee bewoners van flat 2, hadden wel zin in iets lekkers © Chris Korsten
Volledig scherm
“Die zullen we eens even van de etagère afpikken” © Chris Korsten
Volledig scherm
Het uitrollen van de vlag was de officiële afsluiting van de renovatie. © BrabantWonen