Volledig scherm
Nieuwbouw in Bokhoven (Den Bosch) © Jarry Popelier/BD

Flinke groei Bokhoven; cijfermatig althans…

BOKHOVEN - Bokhoven groeit met liefst acht procent! Een flink percentage, met daarbij de kanttekening dat acht procent in het geval van het mini-dorp acht woningen betreft.

Eén woning is al gebouwd en wordt inmiddels bewoond. Verder is het nog een kale boel op het terrein tussen de Baron van Aaweg en het Oppershof. “De gemeente is bezig met de infrastructuur. Dat zal over enkele weken klaar zijn, dan krijg je al een veel beter beeld van hoe het er uiteindelijk uit zal zien”, zegt Marc Abelen van Abelen makelaars en taxateurs bv uit Rosmalen.

Drie bouwkavels zijn te koop via Abelen, vijf via de gemeente Den Bosch. De kavels krijgen het Oppershof als adres en daarmee blijft Bokhoven een ‘zevenstratendurp’. Wanneer de uitbreiding van het dorp met nu nog 101 woningen is voltooid, blijft de grote vraag. Abelen en de gemeente hebben allebei één kavel verkocht, en ze hebben respectievelijk één en drie reserveringen staan. De drie van de gemeente verstrijken op 1 augustus. “En dan ligt het er helemaal aan wanneer de bouwvergunningen er zijn”, zegt Abelen. Dan kan het vrij snel gaan. De eerste afgeronde woning is binnen een half jaar uit de grond gestampt.