Volledig scherm
© Youtube

Forse strop voor Kidsco na afgelasten Boef

TILBURG - Het afgelasten van het jeugdevenement Kidsco vanwege hoofdact Boef, komt de organisatie op een lelijke strop te staan. Het gemeentelijk sportbedrijf brengt de volle huur in rekening van Sportcentrum Reeshof in Tilburg. 

De organisatie stelde de gemeente op 13 september, direct na de dreigende rappersrel in Tilburg Noord, op de hoogte van de afgelasting. De huur bedraagt 1.277 euro. ,,Echt een probleem voor ons, want daar staan geen inkomsten tegenover. Wij moeten het hebben van subsidies en sponsoring", zegt penningmeester Jurgen Krijnen. De stichting werd in 2013 opgericht door ouders die hun tieners een veilige en leuke avond willen bezorgen. Onder dezelfde naam doen ouders in Den Bosch inmiddels hetzelfde: zaterdag was daar nog een Kidsco-avond.

Raadslid Hans Smolders zegt de kwestie maandagochtend aan te kaarten bij burgemeester Noordanus. ,,De organisatie neemt zijn verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de kinderen en de openbare orde in het algemeen. Dit zou wel eens het voortbestaan kunnen bedreigen van een succesvol evenement in een toch al cultuurarme wijk."