Volledig scherm
© Chris Korsten

Foute Party in Den Bosch, voor iedereen die van een feestje houdt

DEN BOSCH - Het eerste deel van de 11de editie van de Foute Party heeft vrijdagavond en -nacht circa 17.500 veelal uitzinnige muziekfans naar de Brabanthallen in Den Bosch getrokken. Zwaaien, dansen, springen, hossen, af en toe zowaar een polonaise. Kortom: de sfeer zat er weer goed in.

Ontsnapte gevangenen in een typisch blauwwit gestreept boevenpak, onnozele vrouwelijke militairen die rechtstreeks afkomstig leken te zijn uit M*A*S*H, gepensioneerde Lionel Messi's met een bierbuikje, schalkse individuen gestoken in een Tiroler outfit, konijnen met enorme flaporen. Ze waren allemaal aanwezig op het bal. "Lekker fout is vaak lekker gek en vice versa. Dat geldt hier voor zowel de kleding als de muziek. Het is hét handelsmerk van de Foute Party", lichtte Regine Crobach van Qmusic toe namens de organisatie.

Foute topper
Nadat de dj's Joep en Lars&Kay het vuurtje langzaam maar zeker hadden opgepookt, mocht Paul Elstak het festijn officieel openen. Dat ging gepaard met het nodige vuurwerk en confettiregen. Op de main stage traden later onder andere Five, K-otic en niet te vergeten Gerard Joling -volgens ingewijden hét symbool van FOUT- op. "Een voormalig streekgenootje van me. Ik vind hem een echte 'Topper'. Hij bezit de jaloersmakende eigenschap dat hij de zaal binnen een mum van tijd op z'n kop kan zetten", wist Petra Tuin uit Julianadorp.

Gezelligheid voorop
Opmerkelijk was dat meerdere generaties zich onder het publiek bevonden. Zo was Hanneke van Gelder (49) uit Oss samen met haar dochter Danisha (23) flink lol aan het trappen. "Het is voor de vierde keer op rij dat we samen naar dit event gaan. Onze muzikale smaak verschilt behoorlijk, maar ach wat maakt het uit? De gezelligheid staat voorop", benadrukte ze.

Dominique en Jeanine van Middegaal uit Schijndel genoten eveneens, maar moesten vroegtijdig naar huis. "Ik ben al 17 weken zwanger, vandaar. Volgend jaar blijven we wat langer, mits we dan een oppas hebben geregeld", lachte de aanstaande moeder.

Zaterdag vindt het tweede deel plaats, met exact dezelfde programmering.

Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten