Volledig scherm
Frans van Oijen (l) en Hans van Woerkum zijn vanaf 1 september de nieuwe uitbaters van De Kentering in Rosmalen. © Kees van der Zandt

'Frans en Hans' nieuwe uitbaters van De Kentering Rosmalen

ROSMALEN - Frans van Oijen (60) en Hans van Woerkum (58) zijn met ingang van 1 september de uitbaters van De Kentering in Rosmalen. Het duo was jarenlang actief in de beveiliging tijdens evenementen in het partycentrum. Ze volgen Freddy Werst op, die er 3,5 jaar eigenaar was.

,,De Kentering is niet geworden wat ik er van had verwacht en had gehoopt", laat Werst weten. ,,Maar ik zal er als gast blijven komen en wens de nieuwe uitbaters heel veel succes."

Sociaal trefpunt
Van Oijen zegt er als nieuwe uitbater alle vertrouwen in te hebben dat De Kentering onder hem, en zijn compagnon, weer het sociale trefpunt van Rosmalen wordt zoals in het verleden jarenlang was. ,,We kennen al heel vaste bezoekers, omdat we bij alle grote evenementen aan de deur. Ze noemen ons Frans en Hans. Dat schept natuurlijk een band."

Onder leiding van het duo is het cafégedeelte van De Kentering elke dag van s middags geopend voor bezoekers om een kaartje te leggen, een potje te darten en gezellig war te drinken aan de bar. Daarnaast willen 'Frans en Hans' in de weekeinden concerten gaan organiseren voor 35-plussers. ,,Daar is in Rosmalen echt behoefte aan. Want cafés als D'n Beer en Bottles richten zich vooral op de jeugd. We gaan er over ruim twee weken alles aandoen om De Kentering de komende tijd weer de huiskamer van Rosmalen te laten worden."