Volledig scherm
Frans van Laarhoven (links) met Filemon Wesselink © Frans van Laarhoven

Frans van Laarhoven geeft zaterdag uitleg over zijn gevangen zittende broer Johan

TILBURG - Tilburger Frans van Laarhoven gaat zaterdagmorgen in coffeeshop The Grass Company in Tilburg aan iedereen die dat wil uitleggen waarom zijn broer Johan 'onterecht gevangen' zit in Thailand.

Van Laarhoven doet dat in reactie op een ingezonden brief in het Brabants Dagblad van 17 juni. Een lezer uit Udenhout schreef toen dat Van Laarhoven 'het land is uitgevlucht' om in Thailand met zijn 'in Nederland verdiende drugsgeld de koning te kunnen gaan uithangen'. Die stelling 'komt niet eens in de buurt van de waarheid', vindt Frans van Laarhoven.

Actie
De Van Laarhovens voelen zich slachtoffer van de onwetendheid in Thailand over het Nederlandse gedoogbeleid ten aanzien van soft drugs. Johan van Laarhoven en zijn Thaise vrouw werden vorig jaar in Bangkok veroordeeld wegens het witwassen van het geld dat hij met The Grass Company had verdiend. De grondlegger van Brabants grootste coffeeshopketen kreeg 103 jaar en zit zijn straf uit onder erbarmelijke omstandigheden. Tweede-Kamerleden hebben de minister gevraagd om actie te ondernemen.

Over zijn broer bestaan veel 'misverstanden', vindt Van Laarhoven. Daarom nodigt hij de briefschrijver en andere geïnteresseerden uit voor een kop koffie en een gesprek over zijn broer. In de coffeeshop aan de Spoorlaan in Tilburg is zaterdagmorgen vanaf 10.00 uur iedereen welkom. "Maar we houden ons aan de wet, dus de toegang is uitsluitend voor Nederlandse ingezetenen, vanaf achttien jaar en op vertoon van een geldige legitimatie."

Volledig scherm
Johan van Laarhoven. © BD