Volledig scherm
© Thinkstock

Frauderende Tilburger rekende niet af voor verblijf in hotel

* UPDATE 13.15 UUR * DEN BOSCH - Een 44-jarige Tilburger heeft dinsdag een werkstraf van 60 uur opgelegd gekregen vanwege oplichting.

De Tilburger die niet betaalde voor zijn verblijf in hotel De Weverij in Oss, is ook de 'katvanger' van de lege bv van een kennis. Dat stelde zijn advocaat dinsdagmiddag tegenover politierechter in Den Bosch.

Secretaresse
De man bracht toen de nacht door in hotel De Weverij in Oss, geregeld door die kennis. Medewerkers van De Weverij spraken de man 's ochtends aan op de niet betaalde rekening. Hij vertelde dat zijn secretaresse het zou regelen. De medewerkster vertrouwde het niet en belde op naar het bedrijf. Daar bleek niemand gehoord te hebben van de Tilburger.

,,Ik weet niet wat er gebeurd is", zei de verdachte. ,,Ik denk dat hij niet wilde betalen omdat ik weigerde een nieuwe bv op mijn naam te zetten. Daar had ik geen trek in." Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte het hotel gewoon opgelicht. De politierechter was sceptisch. Hij betwijfelde hardop het bestaan van de kennis. ,,Hij wil nu niets meer met me te maken hebben", zei de verdachte. ,,Maar dat bedrijf heb ik van hem overgenomen: dat staat gewoon in de papieren." Papieren die hij overigens niet had meegenomen.

De rechter geloofde hem uiteindelijk niet. Hij legde de man voor oplichting een werkstraf op van 60 uur. De verdachte kondigde zelf hoger beroep aan.