Volledig scherm
Het pand waar de Febo zich mogelijk wil vestigen © Bart Gotink/BD

Frietfight voorlopig ten einde: Febo trekt vergunningsaanvraag voor pand naast Kees Kroket in

Di 11 okt. Febo en Kees Kroket lijken toch geen buren te worden. Tot grote opluchting van de eigenaren van Kees Kroket heeft de Febo de vergunningsaanvraag voor een pand aan de Visstraat ingetrokken.

Door Bart Gotink

,,Een pak van ons hart", omschrijft jurist Marieke van de Sande van ABAB Vastgoedadvies B.V de situatie voor de eigenaren van Kees Kroket. Van de Sande vertegenwoordigt hen. ,,Nu is het even afwachten wat er straks wel in het pand komt."

Winkel
Een gemeentewoordvoerder bevestigt dat de vergunningsaanvraag formeel is ingetrokken. De exacte reden waarom Febo dit doet, is niet bekend. Bij het bedrijf wil sinds maandagmorgen niemand reageren. Vermoedelijk kiest Febo toch eieren voor zijn geld omdat op het pand aan de Visstraat geen horecafunctie zit, maar enkel detailhandel.

Twintig procent
Daarom moest de Febo aan specifieke regels voldoen. Zo mocht het pand op de hoek van de Karrenstraat officieel maar uit twintig procent horeca bestaan, wat de Febo creatief oploste door voor 20 procent aan zitplaatsen (12) in de zaak te zetten. De rest van het vloeroppervlak (keuken, verkoopgebied, toiletten, 'stagebied') viel volgens de keten niet onder horeca, maar was onderdeel van de 'winkel'.  Verder zou Febo zich in het pand moeten houden aan de winkelsluitingstijden, waardoor ze bijvoorbeeld op zaterdagnacht niet open konden.

Snackbar
De komst van Febo naar de Visstraat leidde tot de nodige onrust bij snackbar Kees Kroket, waar ze niet begrepen hoe de concurrerende snackbar ooit onder detailhandel kon vallen. ,,Drie jaar geleden hebben we onze hele zaak verbouwd. Bij zo'n investering kijk je ook naar waar in de toekomst de mogelijke concurrentie komt te zitten. Op het pand waarin Febo wil komen rust detailhandel. Hier hadden we dus geen rekening mee gehouden", aldus eigenaar Pieter Van de Meerakker.

Pearlepand
De Febo zat lange tijd in een pand aan de Hinthamerstraat. Dat pand liep echter dermate veel schade op toen het Pearlepand instortte dat het tot op de dag van vandaag onbruikbaar is. Bij de Febo zijn ze zich daarom nu aan het 'oriënteren' op een nieuw of een tijdelijk pand, zo melde Febo-franchisemanager Arnold Spierings eerder.

Volledig scherm
Het pand waar de Febo zich mogelijk wil vestigen met op de achtergrond Kees Kroket © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Het pand van de Febo aan de Hinthamerstraat © Bart Gotink/BD