Volledig scherm
Hans en Bert Geerts. © Chris Korsten

Garageverkoop ten bate van de stichting ALS heeft voor Hans Geerts diepe betekenis

DEN BOSCH - Bosschenaar Hans Geerts (75) verzorgde zaterdagmiddag samen met zijn zoon Bert (48) een zogeheten 'garage sale' pal vóór eigen garagebox aan de Derde Rompert in Den Bosch. De opbrengst komt uiteindelijk ten goede aan de stichting ALS, met deelname aan de Amsterdam City Swim als 'tussenstation'.

Op z'n bedrukte T-shirt glimlachte Addy, zijn eeuwige metgezel die september 2015 op 72-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van de tamelijk zeldzame maar dodelijke neurologische ziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). ,,We hadden een prachtig leven samen, met veel buitenlandse reizen en avonturen, zeker na mijn pensioen. We zijn 52 jaar getrouwd geweest. De laatste drie jaar was Addy ziek; in eerste instantie leek het om iets onschuldigs te gaan, maar het werd van kwaad tot erger", vertelde Geerts. ,,Gedurende die periode hebben we veel steun van de stichting ALS gehad. Het is nu míjn beurt om iets terug te doen."

Goed doel
Eerder op de dag konden belangstellenden ter plekke allerlei spullen inleveren. Vader en zoon Geerts begonnen vervolgens aan hun nobele taak om de spullen -variërend van boeken en langspeelplaten tot spelletjes en huishoudelijke artikelen- aan een nieuwe eigenaar te helpen.

,,Dat lukt aardig. Alle bedragen die binnenkomen, gaan op 11 september als donateursgeld ten bate van de stichting ALS mee naar de Amsterdam City Swim. Daar doen Bert en ik namelijk óók aan mee, samen met mijn andere zoon Hans (51) en mijn kleinzoon Martijn(16). Met z'n vieren zullen we twee kilometer overbruggen voor het goede doel. Lijkt me machtig mooi om in de Amsterdamse grachten te zwemmen. We hebben al wat geoefend, onder meer in de Oosterplas. Dus ik verwacht onderweg geen noemenswaardige problemen", blikt Geerts alvast vooruit.

Volledig scherm
Buurtgenoot Noëlle van Mierlo heeft iets gevonden waardoor ze straks heel hard gaat lachen. © Chris Korsten