Volledig scherm
Presentator Tim Hofman en de concrector (links) in gesprek over de shirts. © YouTube

Geen eerdere klacht over 'doorschijnende' shirts op Sint-Janslyceum (video)

DEN BOSCH - De klacht van een leerlinge op het Sint-Janslyceum in Den Bosch is de enige klacht die bij de school binnen is gekomen over de verplichte 'doorschijnende' gymshirts. Dat vertelt rector Roel Scheepens, die vrijdagmorgen met een brief aan ouders reageerde op het filmpje op internet. ,,De journalist heeft er een relletje van proberen te maken."

Scheepens benadrukt dat er op school 'standaard' witte t-shirts gebruikt worden van een normale dikte, met daar de naam van de school op. Leerlingen mogen er bovendien een shirt onder aantrekken of een shirt van een dikkere stof kopen, vertelt Scheepens.

Jaar geleden
In het filmpje van BNN-presentator Tim Hofman vertelt leerlinge Rachel dat ze problemen heeft met de doorschijnende shirts. Onder meer haar BH is door de stof heen te zien, vertelt ze. De leerlinge heeft daarover eerder een mail verstuurd binnen de school. Toen vorig jaar de klacht binnenkwam is dit besproken binnen de vakgroep LO, waarin onder meer de gymleraren zitten.

Deze concludeerde dat verandering niet nodig was. De school stelt wel dat dit vervolgens niet is teruggekoppeld aan de leerling. ,,Dat had beter gekund”, aldus Scheepens.

Representatief beeld
Naar aanleiding van het filmpje wordt volgend jaar wel met de leerlingenraad gesproken over schoolkleding en de gymshirts. ,,Dan hopen we een wat representatiever beeld te krijgen over hoe hier onder leerlingen over gedacht wordt”, vertelt Scheepens. De leerling zou ook erg geschrokken zijn van de reacties op het filmpje, volgens de rector. ,,Dat dit de consequenties zouden zijn van haar actie had ze van tevoren niet overzien. Dit is met haar besproken en we nemen haar verder niets kwalijk.”

Rachel is boos. Ze zit op het Sint-Janslyceum in Den Bosch en daar moet iedereen verplicht hetzelfde gymshirt dragen. Dan denk je, niet zo erg toch? Jawel, want ze zijn écht megadoorschijnend. Dus het is meer gymmen in je BH. Niet zo leuk als je minderjarig bent. PS: Ja, kut. De titel paste dus niet, sad :'( Ben jij ook boos? Laat het me weten via #BOOS in de comments of mail naar boos@bnn.nl In #BOOS trekt Tim alle toeters, bellen en bombarie uit de kast. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je pakketje niet is aangekomen, je buurman z’n hond altijd voor de deur laat poepen of je baas je zonder reden heeft ontslagen.