Volledig scherm
Kermis FM.

Geen KermisFM op Omroep Tilburg door technisch probleem

* UPDATE 19.00 uur * TILBURG - De beelden van KermisFM zijn al vanaf de start van de kermis niet te zien geweest op Omroep Tilburg. De reden daarvoor is een technisch probleem bij de koppeling van het live-signaal naar de verschillende tv-providers.

,,Vorig jaar kregen wij de terechte opmerking van veel Tilburgers dat zij het zonde vonden dat de beelden van de kermis en die van Omroep Tilburg alleen voor klanten van Ziggo te zien zijn", licht directeur Marko Wetzer van Omroep Tilburg toe. ,,Daarom zijn we in maart overgestapt van provider naar Organisatie van Landelijke Omroepen in Nederland (OLON), zodat wij voortaan voor alle Tilburgers zichtbaar zouden zijn."

Live
Dat pakt nu anders uit. ,,We hebben geprobeerd om het live-signaal van de kermis te koppelen aan die nieuwe provider, maar dat bleek technisch onmogelijk. Wij zijn daardoor niet in staat om beelden van de kermis uit te zenden, ondanks dat toen wij overstapten beloofd werd dat dit een mogelijkheid zou zijn."

Wetzer betreurt het ten zeerste dat de beelden niet te zien zijn. ,,We wilden juist meer mensen laten meegenieten, maar door omstandigheden bereiken we het tegenovergestelde. Dit is het laatste dat wij wilden."

Oplossing
Of het probleem voor het einde van de kermis nog verholpen is, kon de directeur nog niet zeggen. ,,Het laatste bericht dat ik hoorde, is dat onze technici het hebben opgegeven. Maar we zijn nog op zoek naar een eventuele alternatieve oplossing. Daar wordt op het moment hard aan gewerkt, maar hoe dat ervoor staat, weet ik niet."