Volledig scherm
© Thinkstock

Geen straf voor Tilburgse verdachte (25) voor steekpartij Deprezstraat

TILBURG/BREDA – De 25-jarige Tilburger die 13 november vorig jaar in de Deprezstraat met een mes instak op vier mensen krijgt daarvoor geen straf. De rechtbank vindt dat de man, die door een horde mensen werd belaagd, zich inderdaad op die manier mocht verdedigen en ontsloeg de man van rechtsvervolging.

De steekpartij gebeurde rondom de voetbalwedstrijd Bosnië-Ierland. Een grote groep Bosniërs was in de Melody Lounge om de wedstrijd te bekijken toen de ruzie ontstond. De 25-jarige verdachte schoot zijn broer te hulp, die ruzie kreeg omdat hij andere mensen na een tegendoelpunt maande niet te vloeken, omdat er kinderen in de zaal waren. Toen de twee de knokpartij binnen ontvluchtten, renden ze naar buiten, maar ook daar werden ze weer belaagd.

De verdachte had in een split second een mes gepakt bij een barbecue die in de buurt stond. Hij zwaaide met het mes terwijl ze weer werden aangevallen. Daarbij stak hij vier mensen. De rechtbank vond weliswaar vier keer een poging doodslag bewezen, maar omdat er sprake was van noodweer, kreeg de man geen straf.

Wel werd de man tot drie maanden celstraf veroordeeld voor drugs- en wapenbezit, maar die straf zat hij al uit. Tegen de man was zes jaar cel geëist.