Volledig scherm
© Martin Ommering

Geen tijdelijke camera's op de Parade in Den Bosch; liever snel bodycams

DEN BOSCH - Er komen geen tijdelijke camera’s op de Bossche Parade. Volgens de politie, Openbaar Ministerie en de gemeentelijke afdeling Openbare Orde en Veiligheid is het niet zinvol om daar nu camera’s te installeren.

Er is een voorkeur voor mini-camera’s (bodycams) waarover de politie naar verwachting binnen twee of drie weken beschikt. Burgemeester Rombouts pleitte onlangs in het Brabants Dagblad voor snelle invoering van minicamera’s als onderdeel van het politie-uniform. Hij hoopt ongeregeldheden zoals recent op de Parade, waarbij een massa mensen zich tegen de politie keerde, beter aan te pakken.

Permanent toezicht
De beslissing om geen tijdelijke camera’s op de Parade te installeren heeft volgens de gemeente ook te maken met het feit dat de gemeente ‘hard werkt aan de invoering van permanent cameratoezicht in de stad’. De gemeente schat dat het tijdelijk plaatsen van camera’s op de Parade in afwachting van permanente camera’s zo’n 50.000 euro gaat kosten. Dat zou ten koste gaan van het budget voor toekomstige permanente cameratoezicht.