Volledig scherm
Veel belangstellenden bij de vergadering van de Blb over de aanpak van hardrijden in het centrum. © Marc Brink/BD

Gemeente bespreekt aanpak hardrijders in centrum Den Bosch

DEN BOSCH - De komende maanden gaat de gemeente met ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch en bewoners van de Bossche binnenstad na hoe je een einde kunt maken aan te hard rijden. Het gaat om de Postelstraat/Kruisstraat, Sint Janssingel, Westwal, Achter de Boogaard, Berewoutstraat en Vughterstraat. Dat maakte verkeersdeskundige Henk de Winter woensdagavond tijdens een vergadering van Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad (Blb) bekend.

„Een goed plan”, zei Blb-voorzitter Henk Schuurs die onlangs het college van B en W een petitie overhandigde waarmee ruim 160 binnenstadsbewoners klagen over hardrijders in de binnenstad.

Een aantal klachten is afkomstig van bewoners van onder meer de Zuid-Willemsvaart, Hinthamerstraat en St. Josephstraat. De bewoners van deze straten komen later aan bod.

Het is de bedoeling dat rond de komende jaarwisseling het college van B een W wordt geïnformeerd over een mogelijke aanpak in het ander deel van de stad. Het is onduidelijk hoeveel geld de maatregelen mogen kosten.