Volledig scherm
Natuurgebied het Bossche Broek in Den Bosch.

Gemeente Den Bosch kan uitzondering maken voor Waterlicht in het Bossche Broek

DEN BOSCH - Het is mogelijk om af te wijken van het evenementenbeleid en zo in december het evenement Waterlicht mogelijk te maken in het Bossche Broek. Dat antwoordt het college van B en W op schriftelijke vragen van De Bossche Groenen.

De Bossche Groenen vinden dat het evenement schadelijk is voor flora en fauna. Het evenement zou thuishoren op een andere locatie in Den Bosch. Volgens de gemeente is er nog geen formele aanvraag ingediend. Maar de gemeente vindt dat het 'in principe' in het Bossche Broek kan worden gehouden.

De gemeente antwoordt dat de Omgevingsdienst Brabant in opdracht van de provincie toetst of het evenement in strijd is met regelgeving. ,,Daarnaast geldt de Flora en faunawet waarvoor de initiatiefnemers zelf een onderzoek moeten uitvoeren naar de aanwezigheid van de beschermde soorten en de effecten van de voorgenomen activiteit op deze soorten. Voor wat betreft de bestemming Natuur zal een afwijking hiervan beoordeeld worden door de gemeente volgens het reguliere vergunningverleningsproces.''

De gemeente bevestigt dat een stadsecoloog adviseert om het evenement op een andere locatie te houden.