Volledig scherm
© SXC

Gemeente Den Bosch: nog geen oordeel over Febo

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch is ‘bezig met de beoordeling’ van de door de Febo aangevraagde vergunningen. „Op basis van deze beoordeling zal het college al of niet een vergunning verlenen. Daar kunnen we nu dus nog niet inhoudelijk op vooruitlopen”, aldus een woordvoerder.

Snackbar Febo wil zich vestigen naast Kees Kroket, in een pand op de hoek van de Karrenstraat en de Visstraat. In dat pand zat voorheen een kledingzaak en daar rust dus geen horecabestemming op. De Febo stelt echter dat de snackbar wel degelijk onder detailhandel valt. De twaalf zitplaatsen worden opgevoerd als ‘ondersteunende horeca’, blijkt uit de tekeningen.

De eigenaar van Kees Kroket heeft aangekondigd bezwaar aan te tekenen tegen de komst van de Febo als buurman. Volgens Pieter van de Meerakker, mede- eigenaar van Kees Kroket, is een snackbar wel horeca. De Febo zoekt een ander pand sinds het Pearlepand aan de Markt instortte. De Febo-vestiging raakte daarbij zo beschadigd dat de snackbar nog altijd gesloten is.