Volledig scherm
Leden van het gilde De Oude Schuts bij het Puthuis tijdens de onthulling van het bouwwerk. © Chris Korsten

‘Gemeente heeft geld voor Puthuis deze maand op rekening’

DEN BOSCH – De gemeente Den Bosch heeft nog deze maand de bijdrage die Stichting 1522 aan de bouw van het Puthuis zou leveren op de rekening staan. Dat zegt het college van B en W in beantwoording op vragen van GroenLinks, PvdA en D66.

Stichting 1522 heeft altijd aangegeven garant te staan voor een ton. De laatste 10.000 euro van het bedrag is een half jaar na oplevering van het Puthuis nog niet betaald. ‘De voorzitter van de stichting heeft, naast de schriftelijke toezegging zoals opgenomen in het raadsvoorstel, een mondelinge toezegging gedaan het resterende bedrag nog deze maand op de gemeentelijke rekening over te maken’, schrijft het college.

Nog een ton
De stichting heeft buiten de beloofde bijdrage van 100.000 euro ook nog de inspanningsplicht om een ton in te zamelen. Volgens het college zet Stichting 1522 zich wel in om extra geld te verwerven, maar heeft dat nog niet tot het gewenste resultaat geleid. De stichting heeft aangeven nog het hele jaar te willen gebruiken voor de werving. ‘Dit jaar is nog niet voorbij’, antwoordt het college.