Volledig scherm
Op de plek waar de man is overleden, zijn bloemen neergelegd. © Marc Bolsius

Gemeente laat stille tocht voor slachtoffer Wilgenstraat doorgaan

* UPDATE 16.16 uur * DEN BOSCH - Meer dan 300 personen hebben aangegeven dat zij maandagavond bij de stille tocht zullen zijn voor het slachtoffer (39) dat vorige week woensdag overleed aan de gevolgen van een steekpartij in de Wilgenstraat. Die tocht begint om 20.00 uur en gaat vanaf de Wilgenstraat naar het stadion de Vliert.

De gemeente bespreekt de aanvraag voor de stille tocht maandag pas, maar het zal zeker doorgaan, zegt wethouder Jos van Son. „De aanvraag kwam in het weekend binnen en is dus nog niet besproken, maar het ligt in de lijn der verwachting dat het doorgaat. We moeten mensen ook de kans geven om hun gevoel te uiten.

Route
De stille tocht begint bij de woning van het slachtoffer aan de Wilgenstraat, waar een minuut stilte wordt gehouden. Daarna gaat de tocht over de Graafseweg naar het stadion van FC Den Bosch. De organisatie roept op om er een respectvolle tocht van te maken, zonder vuurwerk. Meer dan 250 personen hebben op Facebook aangegeven dat ze erbij zullen zijn.

Steekpartij
De Graafsewijk in Den Bosch werd woensdagochtend opgeschrikt door een steekpartij. Het 39-jarige slachtoffer overleed op de stoep bij zijn moeder, die in dezelfde straat woont. Zijn vrouw, een 38-jarige Bossche, is verdachte in de zaak. Ook zij raakte zwaargewond. Ze ligt nu in het Radboudumc in Nijmegen. Het stel heeft 5 kinderen, die elders zijn onder gebracht.

Op de plek waar de man is overleden,zijn bloemen neergelegd. 

Volledig scherm
Mensen die meeleven met het slachtoffer en zijn familie hebben vele kaarsen aangestoken en bloemen gelegd. © Bart Meesters