Volledig scherm
© thinkstock

Gemeente pakt drankverkoop in winkel restaurant Croy De Pettelaar aan

* UPDATE 15.00 uur * DEN BOSCH - De eigenaar van het Bossche restaurant Croy de Pettelaar op de Pettelaarse Schans dreigt een boete te krijgen voor overtreding van de Drank- en horecawet. 

Op 23 juni is geconstateerd dat in een winkel in het gebouw alcoholhoudende drank werd uitgestald en verkocht. Op de website is te lezen dat vanuit het restaurant bierpakketten worden verkocht.

Hoogte
Volgens de gemeente is het de exploitant niet toegestaan om deze ‘kleinhandel’ uit te oefenen. In een brief aan de exploitant schrijft de gemeente dat bij een tweede overtreding een last onder dwangsom wordt opgelegd. Volgens een woordvoerster van de gemeente is nog niet bekend wat eventueel de hoogte is van de dwangsom. ,,Mocht het komen tot een dwangsom, dan wordt een bedrag aan de hand van de omstandigheden bepaald, waarbij wordt gekeken naar redelijkheid en proportionaliteit'', aldus de woordvoerster.

Jan Franken, eigenaar van de restaurantketen, laat het er op aan komen. ,,De gemeente laat deze combinatie in andere delen van de stad wel toe. Dat is willekeur. Ik ben benieuwd wat de rechter daarvan vindt en wil het wel zo ver laten komen. Onze vestigingen in Helmond, Breda en Nijmegen doen hetzelfde. Daar is het geen enkel probleem.”

Proef
In de gemeente Den Bosch is onlangs een proef gestart waarbij mengvormen mogelijk zijn tussen middenstand en horeca. Dat is uitsluitend toegestaan in een deel van de binnenstad.