Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeente Tilburg sluit woning captain No Surrender na drugsvondst

TILBURG - De gemeente Tilburg heeft woensdag een woning aan de Don Sartostraat gesloten voor een periode van drie maanden. Volgens de politie gaat het om de woning van een captain van motorclub No Surrender. Tijdens een onderzoek naar drugshandel werden op 4 april in de woning grote hoeveelheden hennep en een aantal wapens aangetroffen. 

De drugs en wapens zijn in beslag genomen en vernietigd. Volgens burgemeester Peter Noordanus vormt dit een ernstige aantasting van de veiligheid en leefbaarheid.

Ondermijning
Hij heeft daarom besloten het pand tijdelijk te sluiten. ,,Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel van hard- en softdrugs. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk." 

Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze woning als drugspand. Woensdag zijn de ramen en deuren afgesloten, de sloten vervangen en is het pand verzegeld.