Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeente Tilburg vreest voor extra huiswerk rond studentenkamers

DEN HAAG/TILBURG – Als de Raad van State kamerverhuurder Raad al Jabori in het gelijk stelt zal de gemeente Tilburg haar kamerverhuurbeleid moeten herzien, zo bleek vrijdag bij de Raad van State.

Tilburg wilde geen kamerverhuurvergunningen verlenen voor een pand aan de Korvelseweg. Volgens de gemeente is de woning boven de oude langspeelplatenwinkel Diggers Sounds niet geschikt voor kamerverhuur. Maar eerder dwong de rechter de gemeente Al Jabori een omzettingsvergunning voor tien kamers te verlenen. Al Jabori was blij, totdat de gemeente Tilburg daarop weigerde een ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor de huisvesting van meer dan vijf studenten.

Hoger beroep
Opnieuw kwam de rechter er aan te pas en die droeg de gemeente op om maar eens haarfijn uit te leggen waarom er niet meer dan vijf studenten boven de platenwinkel kunnen wonen. Tilburg had daar geen zin en stapte vrijdag in hoger beroep naar de Raad van State. Volgens de gemeentewoordvoerster heeft de gemeente in haar woningbeleid al vastgelegd dat er geen ontheffingen voor meer dan vijf studenten per woning worden verleend.

Mocht de gemeente ongelijk krijgen van de Raad van State, dan zal zij voortaan per woning moeten onderzoeken of die al dan niet geschikt is voor meer dan vijf studenten. Of Tilburg moet alsnog een duidelijker kamerverhuurbeleid maken. Uitspraak volgt binnen zes à twaalf weken.