Volledig scherm
© Jan van Eijndhoven/Beeld Werkt

Gemeente verwacht stijging aantal bezoekers Tilburgse kermis

* UPDATE 13.56 uur * TILBURG - De gemeente Tilburg verwacht dat dit jaar meer bezoekers op de Tilburgse Kermis zijn afgekomen dan vorig jaar. Toen bleef de teller steken op meer dan 1,3 miljoen. Op de laatste dag zet de organisatie ook enkele feitjes op een rij van de 449ste editie.

Kermiswethouder Erik de Ridder vindt de bezoekersaantallen niet zo interessant. ,,We zijn een unieke kermis en dus niet te vergelijken met andere, ook niet qua bezoekersaantallen. Wat ik belangrijk vind, is dat er een goede sfeer hing."

Jubileum
Ondanks dat er nog een dag vermaak in het verschiet ligt, kijkt De Ridder al vooruit naar de 450e editie van volgend jaar. ,,Volgend jaar verbeteren we de kermis met exploitanten, horeca en inwoners. We gaan samen verder."

De 449e editie van de Tilburgse Kermis sluit op zondagavond.

Feitjes
Op de laatste dag zet de organisatie het een en ander op een rij. Zo waren er dit jaar 240 attracties, negen meer dan vorig jaar. Dit jaar kwamen 400 bezoekers langs bij een van de mensen van de EHBO. Dat is een derde minder dan in 2015.

De kermis had dit jaar met 13.000 berichten via social media een potentieel bereik van 32 miljoen mensen en via Facebook volgden 27.000 mensen de gebeurtenissen op de kermis.

Lees het laatste nieuws over de kermis op bd.nl/kermistilburg.