Volledig scherm
De Brabanthallen in Den Bosch krijgen een glazen overkappping. © Jos van de Ven/BD

Gemeente wil 5 miljoen besteden aan uitbreiding Brabanthallen en Congrescentrum 1931

DEN BOSCH - Om de uitbreiding van de Brabanthallen en Congrescentrum 1931 in Den Bosch te bespoedigen, willen B en W van Den Bosch 5 miljoen euro lenen aan de eigenaar NV MEI.

De extra ruimte ontstaat door de parkeer- en laad & losruimte tussen Baroniehal en Brabanthal aan de kant van de Diezekade te overkappen. Zo komt er een nieuwe, grote hal waaraan vooral behoefte bestaat bij evenementen als Indoor Brabant en megaconcerten.

Door onder meer deze uitbreiding moeten Brabanthallen/1931 uitgroeien tot een beurs-, congres- en evenementencentrum van nationale allure, waar ook voldoende mogelijkheden blijven voor (boven)regionale activiteiten.

Huur
B en W willen de 5 miljoen euro lenen aan NV MEI. Gemeente en Libéma bezitten de aandelen van de NV. MEI op haar beurt verrekent de extra kosten die zij voor de lening maakt, direct door in de huur die zij berekent aan de huurder van Brabanthallen en congrescentrum 1931. Dat is exploitant BEM, een volle dochter van Libéma.

In deze financiële constructie heeft het moederbedrijf Libema in Rosmalen zich voor 25 procent garant gesteld voor de lening; dat is ook een voorwaarde van burgemeester en wethouders om de lening te verstrekken. Bovendien verkrijgt de gemeente, door het geld te lenen, een groter 1e recht van hypotheek.

Lees een verhaal over de lening in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, van zaterdag 1 oktober.