Volledig scherm
Eerste stop was maandag de Dongense lederfabrikant ECCO. © Tom Schelstraete

Gemeenten zetten bus in tegen werkloosheid (met kaart)

DONGEN/TILBURG - De werkloosheid is in Brabant het afgelopen jaar gedaald, en ligt zelfs onder het landelijk gemiddelde. Voor de betrokken wethouders van Goirle, Gilze-Rijen en Dongen is het nog niet genoeg. Een bus vol met Brabanders trekt daarom deze week door de regio op zoek naar werk.

Eerste stop was maandag de Dongense lederfabrikant ECCO. De 15 deelnemers, inwoners uit gemeenten Goirle, Dongen en Gilze en Rijen, kregen een uitgebreide rondleiding door de fabriek. Volgens wethouder economische zaken Rolph Dols uit Gilze en Rijen een belangrijke stap. ‘Soms komen deze mensen niet verder dan het sturen van een cv. Als je dan ontvangen wordt door een directeur en een uitgebreide uitleg over de werkzaamheden krijgt, werkt dat erg motiverend.”
  Met de samenwerking willen de betrokken gemeenten de kandidaten laten zien dat er ook geschikt werk buiten de gemeentegrenzen te vinden is. De bus rijdt tot en met donderdag door Midden-Brabant, en passeert onder meer Schreinemacher kunststoffen in Tilburg en babywinkel Mamaloes in Goirle.