Volledig scherm

Geschuif met meters in Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch

DEN BOSCH - Er is de afgelopen jaren flink in meters geschoven tussen Jheronimus Bosch Art Center en het stadshotel en brasserie aan de Hinthamerstraat in Den Bosch. Uit de gegevens van het kadaster blijkt dat van de voormalige kerk (nu JBAC) bijna 500 vierkante meter is overgeheveld naar hotel, brasserie en kosterswoning.

Monument Sint-Jacob BV heeft inmiddels op één appartement na al het onroerend goed rond het JBAC verkocht. Hotel en brasserie zijn begin juni door Monument Sint Jacob bv (eigendom van Gerdie Wilbers, de levenspartner van Jo Timmermans) verkocht voor ruim een miljoen euro. Voor goodwill en inventaris ontving Sint Jacob nog eens 135.000 euro.

Het geschuif met meters ten gunste van hotel, brasserie en kosterwoning kan van invloed zijn op een (hogere) verkoopprijs van de diverse panden. Het college van B en W liet begin juli op vragen van de Bossche Groenen al weten dat de verkoop van panden de verantwoordelijkheid van Monument Sint-Jacob BV is. De Bossche Groenen heeft vraagtekens gezet bij de verkoop van het onroerend goed omdat de stichting twee miljoen euro subsidie van de gemeente gekregen heeft voor de aankoop van de Sint-Jacobshoek. Inmiddels heeft ook de PvdA vragen gesteld.