Volledig scherm
Bij een huis aan de Ruwerstraat werd een overval gepleegd waarbij de bewuste tv werd ontvreemd. © Jack Brekelmans / Persburo-BMS

Geslagen agente schrok van impact pistool; eis van 3 jaar cel tegen verdachte

BREDA/TILBURG - Een agente die op Eerste Kerstdag in Tilburg een waarschuwingsschot moest lossen om een erop los beukende overvaller te laten stoppen, is zwaar geschrokken van de impact die het op haar had dat ze haar pistool moest trekken.

Tegen de overvaller werd dinsdag in de rechtbank 3 jaar cel geëist. En ook zijn 3 medeverdachten hoorden straffen eisen tot ruim 3 jaar.

Machete
Het incident gebeurde na een gewelddadige overval. De verdachten hadden ruzie en gingen gewapend met een machete en een hakbijl bij een andere man op bezoek. Daar namen ze uiteindelijk een televisie mee. Toen ze met dat ding over straat gingen, werden ze door agenten aangehouden, maar de overvallers sloegen erop los en gingen er vandoor.

Slechts 1 van hen werd aangehouden. De 3 anderen werden pas later gepakt. De agente heeft nog elke dag last van het incident. Ze heeft littekens onder haar oog en op haar hoornvlies en ziet nog altijd wazig aan één oog. De uitspraak volgt op 12 juli.