Volledig scherm
Op 2 april 2013 werden twee Harley Davidsons in beslag genomen. Archieffoto: Bart Meesters/Meesters Multimedia

Gestelse Buurt Den Bosch is drie jaar na de actiedag nog geen paradijs

DEN BOSCH - ,,Als het nodig is, doen we het nog een keer." Dat zegt de Bossche burgemeester Ton Rombouts over de grote actiedag die op 2 april 2013 in de Gestelse Buurt werd gehouden.

Politie en justitie grendelden de wijk aan de voet van het Provinciedag toen een dag lang af. De afgelopen weken stonden in de rechtbank enkele bewoners uit de wijk terecht voor de misdrijven die de politie toen aan het licht wist te brengen. Soms ging het om uitkeringsfraude, maar meestal om het witwassen van het geld dat met illegale drugshandel werd verdiend. In de meeste gevallen kwam het tot een veroordeling, al waren de straffen die de rechtbank oplegde vaak lager dan de eis van het Openbaar Ministerie.

Niet zaligmakend
Bewoners van de Gestelse Buurt zijn lovend over de actie, maar constateren ook dat dik drie jaar later nog steeds misstanden zijn te signaleren. Burgemeester Rombouts erkent dat de handhavingsactie niet zaligmakend is. Zijn woordvoerder wijst er op dat de gemeente samen met anderen verder werkt aan het verbeteren van het leef- en woonklimaat in de wijk.

In het Brabants Dagblad van dinsdag 26 juli een uitgebreid achtergrondverhaal over de Gestelse Buurt.