Volledig scherm
Benthe (11) met haar vader op de tandemfiets. © Emma Peters

Gestolen fiets gehandicapte Benthe (11) uit Den Bosch gevonden

DEN BOSCH - De speciale duofiets van de Bossche Benthe (11) met downsyndroom werd woensdagmiddag gestolen. Haar moeder Barbara van den Heuvel (43) deelde dit op Twitter. Honderden Bosschenaren deelden het online-bericht. Het resultaat: de fiets is gevonden.

De Bossche Ans van Pinxteren (65) zag woensdagmiddag een jongetje op de aparte fiets door de Samuel Morsestraat fietsen. Later las ze het artikel op de website van het Brabants Dagblad. Ze lichtte de politie in, maar zij vonden de fiets niet. ,,Toen we in de avond onze auto parkeerden aan de Samuel Morsestraat, schenen de koplampen direct op de fiets. Hij was verstopt achter een hegje”, vertelt haar man Arnold Mulders (82). ,,We hebben de fiets samen in onze schuur gezet. Dat was wel een karweitje. Ik ben slecht ter been en het is een redelijk grote fiets.”

Woensdagmiddag werd Benthe’s fiets gestolen. Volgens haar moeder is de speciale duofiets erg belangrijk voor haar. ,,Doordat ze deze fiets heeft, kan ze mee op schoolreisjes en meedoen aan het verkeersexamen. Zo hoort ze er ook gewoon bij, dat is erg belangrijk voor haar.”