Volledig scherm
© Ruud Ritzen

Gevallen Tilburgse acrobate geopereerd aan rug

EINDHOVEN - De acrobate van het Tilburgse Le Cirque du Platzak die vrijdagmiddag in het Klokgebouw tijdens een voorstelling van meters hoog viel, is zondag geopereerd en maakt het naar omstandigheden goed.

Dat laat Huub Heye van impresariaat HH Producties van het circusgezelschap weten. De acrobate heeft volgens Heye enkele botbreuken opgelopen. Op de facebookpagina van het circusgezelschap is te lezen dat de vrouw haar rug op twee plaatsen brak nadat ze van meters hoog op de grond viel. Zelf liet ze zaterdag op die pagina in een berichtje weten dankbaar te zijn voor alle steun.

"Het is een wonder dat het zo is afgelopen", zegt Heye. "Dat heeft ze te danken aan haar getrainde lichaam en reflexen."

Onderzoek
Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet bekend. De politie liet eerder al weten dat de vrouw na de sprong vlak boven de vloer had moeten blijven hangen. De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) onderzoekt het ongeluk. Heye wil in verband met het onderzoek niet ingaan op mogelijke oorzaken.

De volgende voorstelling van Le Cirque du Platzak staat gepland op 2 juli. Of dat doorgaat is nog de vraag. Heye: "Een circus zonder risico's bestaat niet. Het is onderdeel van het vak." Maar het gezelschap bespreekt maandagavond of iedereen er klaar voor is binnen enkele weken weer op te treden.