Volledig scherm
De politie, technische recherche en het team van de forensische opsporing doen ter plaatse onderzoek. © Jules Vorselaars/JV Media

Gewapende overval in Tilburg; drie personen op heterdaad aangehouden (video)

* UPDATE 13.15 UUR * TILBURG - Drie mannen die donderdagmorgen een overval pleegden op een bedrijf aan de Kapitein Rondairestraat in Tilburg, zijn meteen ingerekend door de politie toen ze naar buiten kwamen. Omdat een medewerker nog tijdens de overval de politie had weten in te seinen, kon een forse politiemacht worden opgetrommeld om de drie gewapende mannen meteen daarna op straat aan te houden 

De politie werd gealarmeerd door een medewerker van het bedrijf. ,,Daarop hebben wij meteen actie ondernomen, zijn we met veel inzet ter plaatse gekomen en hebben we het pand omsingeld en dichtgezet zodat de overvallers geen kant op konden", zegt de politie. Daarbij werden gewone agenten alsmede politieagenten van het team heterdaad ingezet. 

Volgens omstanders zou de overval gepleegd zijn bij het bedrijf TSD Groep, een detacheringsbedrijf. 

Lichtgewonde
Ten tijde van de overval waren er vijf personen in het pand aanwezig. Bij de overval raakte één medewerker van het bedrijf lichtgewond. Hoe het met de persoon is, is nog niet bekendgemaakt. Volgens omstanders zou de man een flinke hoofdwond hebben. De politie is ter plaatse met groot materieel aanwezig. Er zouden volgens omstanders ongeveer vijftien politiewagens rond het bedrijf staan.

Onderzoek
De aanhouding vond plaats in de straat zelf. De politie laat weten nog geen informatie, zoals leeftijd en woonplaats, over de daders naar buiten te brengen vanwege het onderzoek. 

Ter plaatse wordt onderzoek gedaan door de recherche en het team van de forensische opsporing naar de toedracht van de overval. Of er iets is buitgemaakt, is nog niet duidelijk. De overval op het bedrijventerrein trekt veel bekijks in de omgeving. 

Bekijk hieronder de beelden die net na de overval zijn gemaakt.

Volledig scherm
Bij de overval raakte één persoon lichtgewond. © Jules Vorselaars/JV Media
Volledig scherm
© Taina Monteiro
Volledig scherm
De overvallers werden meteen door de politie ingerekend. © Jules Vorselaars/JV Media
Aan de Kapitein Rondairestraat in Tilburg is donderdag een gewapende overval gepleegd bij een bedrijf. De politie stond de verdachten ter plaatse op te wachten en heeft direct drie personen kunnen aanhouden. De overvallers liepen gewapend de straat op en werden op heterdaad betrapt, zo meldt de politie.