Volledig scherm
De voetganger liep op het regenboogzebrapad toen hij werd geschept © Jan van Eijndhoven

Gewonde bij ongeluk op regenboogzebrapad in centrum Tilburg

* UPDATE 20 juli 9.50 uur * TILBURG - Een overstekende man op het regenboogzebrapad op de Heuvelring in Tilburg is zaterdag 16 juli even na 18.00 uur geschept door een motorrijder. De bestuurder van de motor verloor zijn evenwicht en raakte de controle over de motor kwijt.

De voetganger is met onbekende verwondingen door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede slachtoffer werd door ambulancepersoneel geholpen aan een grote schaafwond.  De motorrijder bleef ongedeerd.   Rijbewijs ingevorderd
De motorrijder verklaarde dat hij wilde optrekken en daarbij zijn evenwicht verloor. Daardoor moest hij zich beter vasthouden aan het stuur en werd de gashendel vol ingedrukt. Hijzelf kon afstappen maar de motor schoof door en raakte de twee slachtoffers. Het rijbewijs van de motorrijder is ingevorderd. Dat had hij pas net terug nadat het op 1 juli ook was ingevorderd na een wedstrijdje op de weg in Den Bosch, waarbij de motorrijder 54 kilometer te hard had gereden.   Het verkeer op de Cityring liep muurvast waardoor politie en ambulance de plek moeilijk konden bereiken.