Volledig scherm
© René van Peer

‘Goeie bassen en ritmes’ bij de Psychic Warriors

TILBURG - Wie zaterdag verwacht had dat de Psychic Warriors of Gaia tijdens Incubate in levenden lijve op het podium van 013 zouden verschijnen om hun set te draaien, kwam bedrogen uit. Voor het begin van het optreden oogde de bühne al verdacht kaal. Toen de lichten doofden, exact op tijd, startte een projectie op een doek achter op het podium. ‘PWOG in absence’ was de boodschap. Tegelijkertijd startten heftige elektronische ritmes, raspende klanken, krachtig dreunende bastonen die de ingewanden van de bezoeker deden trillen.

Helemaal afwezig waren de heren niet. Wie de rug naar het podium draaide, zag op het balkon drie kopjes boven allerhande apparatuur uitsteken. Ze waren er wel degelijk, en ze produceerden die rauwe elektronische dansklanken live. Het verdeelde de bezoekers. Veel mensen liepen even binnen en waren net zo snel weer buiten.

Anderen lieten het woest kloppend geweld in alle rust over zich heen komen. Alleen een kalm knikken van het hoofd toonde aan dat ze de inspanningen van de elektronische krijgers konden waarderen. Maar voor het podium stonden liefhebbers te dansen, sommigen wat wilder dan anderen. “Goeie bassen, goeie ritmes”, was het oordeel van de ene. “Ik zie niet wat dit nu zo bijzonder moet maken”, zei een ander, die zich naar de overkant haastte voor stonermetal-groep Ghold.

Volg het festival via bd.nl/incubate