Volledig scherm
De masterclass onder leiding van golfpro Mark Whittingham (rechts). © Chris Korsten

Golfen in Den Bosch voor steun in de rug voor Boaz

DEN BOSCH - Golf Parc de Pettelaar aan de Meerendonkweg in Den Bosch was vrijdag het decor van een charity golfdag ten bate van stichting Op de Been van MS-patiënt Boaz Spermon.

Welgeteld 33 individuen deden mee aan een (shotgun) golfwedstrijd, die aanvankelijk 2  weken geleden op de kalender prijkte. Maar vanwege de aanhoudende regen ging het evenement toen niet door. Van de 18 holes betekende de eerste hole voor de meeste deelnemers een serieus obstakel. Het projectiel dat Jac Koenraads uit Berlicum afvuurde vanaf de tee belandde ongelukkigerwijs rechtstreeks in het water. Zijn plaatsgenoot Reginald Kerstel daarentegen wist de natte hindernis perfect te omzeilen. "Ik zit bij een golfvereniging, maar golfen voor een goed doel geeft natuurlijk nóg meer voldoening", onderstreepte Kerstel.

Stichting Op de Been
Naast de wedstrijd was er ook een clinic en een masterclass, gegeven door de oorspronkelijk uit Engeland afkomstige golfpro Mark Whittingham. Verder staat er aan het begin van de avond onder leiding van Jan van Rozendaal een diensten- en goederenveiling op het programma. "Al het geld dat vandaag binnenkomt, gaat naar de stichting Op de Been", vertelt Margie Dieterman, een van de 17 'Spatjes' van een voormalig Berlicums hockeyteam die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de organisatie.

Boaz Spermon(32) lijdt aan een zeldzame en agressieve variant van de ziekte Multiple Sclerosis(MS). De geboren Berlicummer verblijft momenteel in het Zweedse Uppsala waar hij een hoopvolle behandeling ondergaat door middel van immuuntherapie en re-introductie van lichaamseigen stamcellen. Het probleem is dat een dergelijke (prijzige) behandeling in Nederland vooralsnog niet wordt vergoed door een zorgverzekeraar.

Volledig scherm
Drie 'Spatjes’: Antonique Deley, Margie Dieterman en Anne Wesstra. © Chris Korsten