Volledig scherm
Het Cementrum in Den Bosch. © Robèrt van Lith/BD

GroenLinks Den Bosch zet vraagtekens bij nieuwe onderwijsplannen OMO

DEN BOSCH – GroenLinks wil weten of de plannen die Ons Middelbaar Onderwijs heeft met de Bossche Vakschool, het Jeroen Bosch College en het Rodenborch-College nog passen binnen de in 2013 opgestelde onderwijsvisie. De partij stelt vragen over de plannen die donderdag zijn uitgelekt.

,,Wij waren en zijn enthousiast over de onderwijsvisie die aan de oude plannen ten grondslag lag”, stelt Patrick Leenders namens GroenLinks. Het Brabants Dagblad meldde donderdag dat die plannen gewijzigd zijn: samenwerking tussen JBC en Rodenborch-College door twee nieuwe scholen te bouwen in de Groote Wielen in Rosmalen, de Bossche Vakschool op de vrijkomende plaats van het JBC en het Van Maerlant verder ontwikkelen op de Onderwijsboulevard.

Cementrum
De partij wil weten of binnen het nieuwe plan nog plaats is voor het in 2013 aangekochte Cementrum. Er zou nu namelijk geen campus meer komen, maar wel ruimte zijn voor mogelijke nieuwbouw voor de Bossche Vakschool aan de Rompertsebaan. ,,Een belangrijke reden om te kiezen voor het campusmodel was het makkelijk wisselen van richting en niveau door leerlingen zonder van school te hoeven wisselen. Dit wordt blijkbaar losgelaten in de nieuwe plannen”, aldus Leenders