Volledig scherm
Will Zetz met een rolstoel in de traplift aan de achterkant van het Bossche stadhuis. © Marc Brink

GroenLinks gaat gehandicaptenlift stadhuis Den Bosch eisen

DEN BOSCH - De politiek in Den Bosch heeft geen boodschap aan het verhaal van wethouder Huib van Olden over hoe ‘lastig het is’ om een goede gehandicaptenlift achter het stadhuis aan te leggen. „De vragen van GroenLinks lossen niets op: we moeten een lift eisen”, aldus Frans van Valkenburg tijdens de commissie Maatschappelijke Ontwikkelingen. 

Antoon van Roosmalen (GroenLinks), die zich al maanden sterk maakt voor een betere lift, kondigde aan tijdens de raadsvergadering van 21 september met een motie te komen die de aanleg van een nieuwe lift ‘eist’. Omdat hij tijdens de commissievergadering van alle partijen unaniem bijval kreeg.

Hal
De lift aan de achterzijde van het stadhuis is volgens Van Olden voor 80 tot 90 procent van de rolstoelgebruikers te gebruiken. „Bestuurscentrum en stadskantoor zijn sowieso goed te bereiken. De trouwzaal in het stadhuis ook. We hebben het dus over de bereikbaarheid van de hal. Over de bereikbaarheid van een niet-functionele organisatie. En als we de lift aan willen passen, hebben we ook nog eens te maken met inpandige aanpassingen aan een monumentaal stadhuis. Hoe ver moet je willen gaan”, vroeg Van Olden.