Volledig scherm
© Erik van Hest/BD

Groep demonstranten trekt met Turkse vlaggen en leuzen door Tilburg (video)

TILBURG - Met een luidruchtige demonstratie in de Tilburgse binnenstad toonden dinsdagavond zo’n 100 Turkse Nederlanders hun afkeer over de mislukte militaire coup in Turkije. Hun autochtone stadsgenoten hadden meer oog voor de opbouw van de kermis.

Volgens initiatiefnemer Damla Akça (17) werd de demonstratie niet gehouden om propaganda te voeren voor een bepaalde partij. ,,We zijn hier om samen onze steun voor Turkije uit te brengen. Samen staan we sterk." Via Facebook trommelde Akça de demonstranten op. Vooral veel jonge mensen gaven gehoor aan die oproep. De demonstranten zwaaiden met Turkse vlaggen en riepen leuzen.

De betoging was niet pro-Erdogan, hij was wel anti-Gülen. Een slogan over de man die volgens de aanhangers van Erdogan achter de mislukte coup zat, galmde door de Heuvelstraat. 

De groep verzamelde op de Katterug en liep vervolgens via de Paleisring, Heuvelstraat en Juliana van Stolbergstraat een rondje. 

Volledig scherm
© Erik van Hest/BD
Volledig scherm
© Erik van Hest/BD
Ongeveer 100 mensen zijn dinsdagavond in Tilburg samengekomen om te demonstreren tegen de militaire coup in Turkije van afgelopen weekend. De sfeer is gemoedelijk.