Volledig scherm
Grote delen van het Tilburgse centrum zijn niet toegankelijk voor het verkeer vanwege de kermis. © Tilburgse Kermis

Grote delen van Tilburgse centrum niet toegankelijk voor verkeer vanwege Tilburgse Kermis

TILBURG - Automobilisten die de komende dagen door het centrum van Tilburg willen rijden, moeten rekening houden met flink wat wegafsluitingen. Dinsdagavond zullen de exploitanten van de attracties en de organisatie van de Tilburgse Kermis beginnen met het opbouwen en tot woensdag 3 augustus zijn verschillende wegen dicht.

De Besterdring is vanaf het NS-plein tot en met het Besterdplein afgesloten. Oversteken is wel mogelijk via de Johannes van Oisterwijkstraat, daar staan verkeersregelaars.

Beide rijbanen van het NS-plein tussen de Spoorlaan en de Besterdring zijn dicht. De Noordzijde van het NS-plein is ook afgesloten en er is geen toegangsweg vanaf de Koestraat. Het gehele parkeerterrein van het NS-plein is ook niet bereikbaar. Verder kunnen automobilisten geen gebruik maken van de Burgemeester Brokxlaan van NS-plein tot station. Het parkeerterrein bij Hall of Fame is wel bereikbaar via de Wagenstraat.

​Ook zijn de Spoorlaan tussen Magazijnstraat en parkeergarage 013-Tivoli inclusief het kruispunt Heuvelring, NS-plein dicht, alsmede de Heuvelring tussen de Spoorlaan en Piusplein. Tot slot zijn het Piusplein, de Paleisring, het Stadhuisplein en de Bisschop Zwijsenstraat tot de Paleisring niet toegankelijk voor auto's en ander verkeer.

Omleiding
​In verband met de afsluiting van de Besterdring wordt het verkeer via de Veldhovenring - Groeseindstraat - Hoefstraat - Van Meterenstraat omgeleid naar de Ringbaan-Oost.

Lees nog veel meer nieuws over het evenement op bd.nl/kermistilburg en bekijk de plattegrond van de Tilburgse Kermis (PDF).