Volledig scherm
Het stripboek van Guus Meeuwis © Eventure Media

Guus Meeuwis maakt Suske en Wiske, De Grandioze Gitaar

TILBURG - Zanger Guus Meeuwis heeft zijn creatieve vaardigheden eens niet voor een nieuw liedje of album ingezet, maar maakte samen met een striptekenaar een Suske en Wiske-stripboek. Als eerbetoon aan geestelijk vader Willy Vandersteen, maar ook om geld op te halen voor ontwikkelingsorganisatie SOS Kinderdorpen.

Samen met vijf andere bekende Nederlanders deed Guus Meeuwis mee aan het project, waarbij elke BN'er aan een striptekenaar werd gekoppeld. Guus Meeuwis, Wilfred Genee, Aaf Brandt Corstius, Carlo Boszhard, Esther Verhoef en Karin Amatmoekrim bedachten ieder een verhaal, de striptekenaars tekenden er een stripboek bij. Guus Meeuwis maakte samen met tekenaar Gerben Valkema het stripverhaal 'De Grandioze Gitaar'.

De stripboeken liggen vanaf zaterdag 3 september één voor één wekelijks in de winkels. Ze zijn allemaal tegelijkertijd te koop op het Brabants Stripspektakel, zaterdag 3 en zondag 4 september in Veldhoven. 

SOS Kinderdorpen
Omdat Suske en Wiske overal in de wereld mensen en kinderen helpen, schenken ze een deel van de opbrengst aan SOS Kinderdorpen. Er zijn momenteel wereldwijd 555 SOS Kinderdorpen in 134 landen die opvang bieden aan kinderen die hun ouders verliezen en er alleen voor staan.