Volledig scherm
De handgranaat die werd gevonden in de woning van de verdachte. © OM

Handgranaat en vuurwapens gevonden in woning van Bosch Satudarah-lid

DEN BOSCH - In de woning van een clublid van Satudarah in Den Bosch heeft de politie dinsdag een handgranaat en twee vuurwapens aangetroffen. De politie doorzocht de woning van de man vanwege een aangifte van mishandeling. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

De 21-jarige Bosschenaar wordt ervan verdacht dat hij op maandag 15 februari in Tilburg een man met een gebalde vuist vol op het gezicht sloeg. Dat gebeurde op het moment dat het slachtoffer ‘s morgens aankwam op zijn werk. De verdachte ging er na de vuistslag onmiddellijk vandoor.

Kaderlid
De verdachte is een kaderlid van de outlaw motorcycle gang en verantwoordelijk voor de veiligheid rond feesten en toertochten. Bij de doorzoeking van zijn woning trof de politie ook ongeveer een halve kilo cocaïne en een aantal pillen aan. De man en zijn 21-jarige vriendin worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de gevonden drugs. Het Openbaar Ministerie wil dat zij twee weken langer vast blijven zitten.

Volledig scherm
Ook vond de politie tijdens een huiszoeking drugs. © OM
Volledig scherm
Bij de Bosschenaar thuis werd ook een vuurwapen aangetroffen. © OM