Volledig scherm
© stock.xchng

Handtekeningenactie voor behoud dierenparken in Den Bosch

DEN BOSCH - Met zo’n 1.000 ingezamelde handtekeningen vraagt René Dullaart, secretaris van kinderboerderij de Bossche Hoeve, via een burgerinitiatief aandacht voor het voortbestaan van dierenparken in Den Bosch.

Het is een reactie op het besluit van Den Bosch om vanaf dit jaar 100.000 euro te bezuinigen op dierenparkjes en dierenweiden in de gemeente. Dat zou onder meer ten koste gaan van de gemeentelijke dierenverzorger.

Verzorgers
Namens andere stichtingen wil Dullaart dat de dierenverzorger blijft en vrijwilligers een noodzakelijke opleiding krijgen voor het werk bij de dierenparken. De dierenverzorger zou de dierenpopulatie en dierverblijven moeten controleren en daarover moeten rapporteren aan de stichtingen en de gemeente. De gemeente zou zorg moeten dragen voor het ‘op een gedegen wijze opslaan en afvoeren van de mest’.

Er wordt ook op aangedrongen om het groot onderhoud van stallen en omheiningen voor rekening te laten komen van de gemeente. Op een op verzoek van de gemeente geschreven rapport adviseerde Wieke Wijnen onlangs om de dierenverzorger te behouden.