Volledig scherm
© HBO Intro Festival Den Bosch

HBO Intro Festival mikt dit jaar op 3500 studenten met tweede podium en FeestDJRuud

Di 30 aug. Waren er in 2015 nog 2.700 studenten op het HBO Intro Festival, donderdag aanstaande hoopt de organisatie op 3.500 feestvierders.

Door Bart Gotink

En als je het aan projectleider Hester Klein Tijssink vraagt, hoopt ze dat er 8.000 studenten zijn die het studiejaar aftrappen op het festival in 2020.

Studentenstad
Het is een stip op de horizon, om studentenstad Den Bosch wat meer smoel te geven. ,,Er zitten aan de Onderwijsboulevard in totaal 16.000 HBO-studenten. Den Bosch is best een studentenstad en er is voor ons festival dus ook nog ruimte voor groei", vertelt Klein Tijssink, die namens Avans in de organisatie van het festival zit.

Hofvijver
Sinds een aantal jaar is het festival verhuisd van een plein nabij Avans naar het terrein naast de Hofvijver. Daar is de ruimte om tot een groter evenement te komen. Als voorbeeld daarvoor staat het Introfestival in Breda, dat in de binnenstad jaarlijks 22.0000 bezoekers trekt. Een aantal dat Den Bosch niet gaat halen, weet ook Klein Tijssink, al was het alleen maar omdat er veel minder studenten in Den Bosch zijn en het festival niet in de binnenstad wordt gehouden. ,,En je moet niet vergeten dat het festival daar al 22 jaar staat. In Den Bosch is dit pas de achtste keer."

Leeg
Een festival buiten de binnenstad levert echter ook een hoop voordelen op. ,,Hier kunnen we jaarlijks beginnen met een leeg veld en daar vervolgens opbouwen wat we willen", vertelt Klein Tijssink. Naast het hoofdpodium is er dit jaar dan ook een tweede podium te vinden. Voor dat tweede podium wordt samengewerkt met lokale partijen als W2 Poppodium en het B*There Festival, waardoor er voornamelijk Bossche underground te horen is. Klein Tijssink: "De samenwerking levert voor ons een beter line-up op, en studenten komen zo in aanraking met bijvoorbeeld W2 Poppodium en B*There. Zo levert dat voor beide voordelen op."

Verder is er een Hang Out waar allerlei studie- en studentenverenigingen zich presenteren en er zijn foodtrucks. Op het hoofdpodium staat onder meer Bosschenaar Kav Verhouzer en FeestdjRuud, die voor het laatst in Den Bosch te zien zal zijn.

Line-up
De organisatie ligt deels in handen van de studenten zelf. Zo denken ze mee over de line-up en maken studenten van de afdeling Communicatie en Multimedia Design de huisstijl. Studenten van Integrale Veiligheid buigen zich over het calamiteitenplan. De toegang is gratis voor alle HBO-studenten in Den Bosch, op vertoon van een studentenpas. Het feest duurt van 17.00 tot 23.00 uur. Nieuw dit jaar is dat elke student een introducé kan meenemen.

Volledig scherm