Volledig scherm
De metamorfose (ontwerp) van het Rotterdamse Hart van Zuid wordt gedaan door bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen. © Heijmans B.V/Kraaijvanger

Heijmans uit Rosmalen mag voor miljoenen bouwen in Rotterdam

ROSMALEN - Bouwbedrijf Heijmans heeft een miljoenenklus binnengehaald voor de bouw in Hart van Zuid in Rotterdam. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. Het werk beslaat onder andere vastgoedontwikkeling, utiliteitsbouw en onderhoud tot in 2043 met een waarde van circa 200 miljoen euro.

Heijmans mag onder meer het gebied rondom evenementenhal Ahoy gaan vernieuwen en ook zal het bedrijf het Zuidplein aanpakken. Tijdens de meerjarige bouw ondergaat Ahoy een forse uitbreiding met een internationaal congrescentrum, muziekhal, bioscoop en hotel.

Renovatie
Aan het nieuwe Plein op Zuid verrijst een kunstenpand met bibliotheek en theater. Daarnaast wordt het winkelcentrum Zuidplein gerenoveerd, uitgebreid en toegankelijker gemaakt door een betere aansluiting op de Gooilandsingel. Het nieuwe vijftig meter zwembad Charlois wordt ingepast in het huidige deelgemeentekantoor.